VELD(muizen)Zaken

Lekker op de trekker

VELD(muizen)ZAKEN

Hierbij een stukje over wat er allemaal rond en op het veld gebeurt en hetgeen er door de “veldploeg” gedaan wordt. Daarnaast zijn er onderwerpen die iedereen aangaan en dus ook door iedereen opgevolgd dienen te worden.

Eigenlijk heeft de groei periode niet stil gestaan. Bij de eerste twee maai beurten hebben we het gras ook opgeveegd om de groei, en het starten en landen, zo min mogelijk te belemmeren. Verder hebben we op 1 april (nee geen grap) het veld gerold. Gebruik van tractor en rol gesponsord door loonbedrijf Roodenburg. Het effect ervan viel eigenlijk een beetje tegen. De reden dat het veld inmiddels alweer te droog was. Juiste timing is van belang, volgens de heer Roodenburg een kwestie van “boerengevoel”! Daarbij komt dat als het “boerengevoel” zich openbaart, we wel direct een wals ter beschikking moeten hebben. Wie heeft er nog een van een paar ton thuis werkeloos staan??

Verder doen we nog lokaal onkruid bestrijding en proberen we de mollen- en muizengemeenschap te bewegen om te verhuizen naar andere oorden.
Tijdens die werkzaamheden die wij voor jullie vliegplezier doen geldt dan dat er NIET gevlogen kan worden.

Vuilnisbak voor comprimeren

Vuilnisbak na comprimeren

Dan nog het punt waar iedereen aan kan bijdragen en dat is de “afvalstroom”. Vaak vinden we de vuilnisemmer met “een kop er op”. Koffiebekers los gestort, drinkflessen vol (met lucht), drinkdoosjes idem, lege McD bekers met rietje en voedseldozen. Er waait natuurlijk ook wel eens een bekertje van tafel waarbij niet altijd het plastic roerstokje blijft liggen.  Misschien denkt men dat wij net als bij McD een onderbetaalde job hebben om de vuilbakken te legen. Wel, dat is niet het geval, wij doen (nog) dat uit vrije wil. Wij kunnen de afvalstroom zeker met de helft beperken door de bekers in elkaar te doen, lege flesjes platmaken en de dop erop, doosjes en blikjes (blikpers) plat maken etc. Dit geldt ook voor de eetverpakkingen in de container, plat maken. Met elkaar zorgen we voor kosten besparing en houden we ons terrein schoon. Een goed voorbeeld geven doet anderen volgen.
Voor de rokers van sigaretten, er staan peukenpotten, gebruik die daarvoor, wij legen ze wel

Onze asbakken

Wij rekenen op jullie medewerking.                                                   De “veldmuizen”.

Geen reacties op "VELD(muizen)Zaken"


    Reageer op dit bericht: